Kategoriler
Genel

Ekskavatör Nasıl Kullanılır? 

Ekskavatör nasıl kullanılır, sanayi alanında ve tarım ve ziraat alanında  he tür yıkım kırma parçalama gibi işlerde kullanılmaktadır. Ekskavatör makinesi çok önceden de tarım da ve baraj yapımlarında kullanılmıştı. Bu makineyi genelde inşaatlarda görmeye alışık olduğumuz ve toprak işlerinde kullanılmaktadır. Ekskavatörün uzun bir kolu ve kepçesi bulunmaktadır.

Kepçesi aracılığıyla yerdeki toprağı alıp istediği yere aktarabilmektedir. Ekskavatör ülkemizde önceden de inşaat ve tarım alanında kullanılıyordu. Son dönemde teknolojik imkânla ülkemizde elektrikle çalışan ilk yerli Türk makinesi üretilip piyasaya sunuldu. Bu makine 7 ton ağırlığındaki yerli ve milli elektrikle çalışan iş makinesi TÜBİTAK tarafından hayata geçirildi.

Ekskavatör Nerelerde Kullanılır?

Ekskavatör iş makinesi bina yıkımı Hafriyat taşmasını ve diğer İnşaat taşımacılık işlerinde kullanılır olarak Ekskavatör nasıl kullanılır sorusuna cevap verebiliriz. Bu makine bina yapımlarında zemini düzleştirmek için kullanılır apartman eski bina veya okulların yıkımında ekskavatörle  daha düzenli yıkmaktadır. Ekskavatörler su kanalizasyonuna  boru döşemek için çukurlar açmaktadır. Her türlü su arıza ve su verilen yerlere kanalizasyon açılmasında kullanılır. Ekskavatör operatörü hakkında bilgi için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Caddelerde yollarda oluşan bozuklukların yapımında ekskavatörle kum çakıl dökülerek ve beton dökümlerinde kullanılmaktadır. Ekskavatör iş makinesinin her tür kullanım için birçok çeşidi vardır. Bazı işyerlerinin tadilatlarında veya yeni konut evlerinin yapımında farklı amaçlarla iş makineleri kullanılmaktadır. Böylelikle ekskavatör nedir sorusunun cevabını vermiş olduk. Şimdi ekskavatör çeşitlerini inceleyelim.

Excavator nasıl kullanılır

Ekskavatör Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

Ekskavatör nasıl kullanılır genel olarak toprak işlerinde kullanılan profesyonel bir makinedir. Yalnız bu makineler her tür nakliyat taşımacılıkta ve deniz taşımacılığında da kullanılmaktadır. Ekskavatörlerin çok farklı çeşitleri vardır. Bunlardan paletli ekskavatör ve lastik tekerlekli ekskavatör olmak üzere iki çeşidi vardır. Paletli ekskavatör 10 tona kadar çalışma ağırlığına sahiptir.

Ekskavatör Nedir?
Ekskavatör Nedir?

Özellikle karayolu çalışmasında bu ekskavatörden destek alınabilir. Lastik tekerlekli ekskavatörün özelliği operatör kullanıcısıyla istenilen yere ulaşır. Diğer Çeşitleri Ters kepçeli ekskavatör, çekme kepçe ekskavatör, halatlı ekskavatör, hidrolik ekskavatör ve vinç  gibi farklı türleri bulunmaktadır. Tüm bu türleri farklı amaçlar için tasarlanmıştır.

Ekskavatör Ne İse Yarar?

Ekskavatör İnsan gücüyle kazma çukur açma ve toprak sürmede  insan gücü kullanılıyordu gelişen Teknoloji sayesinde ekskavatör yani kepçe türü olan iş makinesinin üretilmesi ile insanlar için çok faydalı olmuştur. Tüm bunlar sayesinde inşaat sektöründe kullanılan ekskavatör kazma taşıma yükleme ve boşaltma gibi İşleri yerine getirir. Diğer araçlara göre   olduğu yerde yerini değiştirmeye gerek kalmaz. Bu makinenin sabit dururken kendi etrafında dönebilme özelliği bulunur.

Bundan dolayı işlevselliği sebebi ile tercih edilir. Makinelerin özellikle yoğun olarak çalıştığı alanlarda tek bir hamle ile dönüş özelliğinin olması önemli bir avantajdır. İnsan gücünün Uzun sürede yaptığı işi  bu makine daha az zamanda yapmaktadır. Ekskavatörlerin kullanım alanı iş makinesinin çeşidini de doğrudan etkiler.  Ekskavatörler özelliklerine göre kullanım alanlarına sahiptir.

Ekskavatör Çalışma Prensibi

Ekskavatörler yapacağı iş ve işlemlere göre, lastik ya da paletli olarak yapılacak olan işe göre özel ataşmanlı olur. Bu özel tasarlanmış ataşmanlar ile ekipmanları kullanarak kaldırma, çekme, kırma gibi işlerde kullanılır. Ekskavatörün yüksek hareket kabiliyeti sayesinde, yükleme işlemi ile kazı işlemi aynı zamanda yapılabilir. Ekskavatörlerin bu spesifik özelliği nedeniyle inşaat alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ekskavatör Makine Alırken Aranan Şartlar

Ekskavatör günümüzde her tür işlerde gereksinim duyulan iş makinesidir. Ekskavatörün çeşidine göre kullanımları farklıdır mini küçük olan makine uygun islerde kullanılır. Büyük yakıtı çok yakan makine kullanıldığında dezavantaj sağlar. Bu sebeple ekskavatör satın almak isteyenler Ekskavatör nasıl kullanılır araştırarak işinin boyutuna veya işin çeşidine göre almalıdır.

Bir paletli ekskavatör veya halatlı makinenin boyutu ve ağırlığından  dolayı uygun olan iş alanlarında kullanılır. Bu iş makinelerini almak isteyenler işinin mahiyetine göre almalıdır. Ayrıca markasıyla tanınmış dayanıklı kullanışlı olmasına bakmalıdır. Bu tür iş makinelerini temin etmek için sanayi iş makinesi satan yerlerden alabilirsiniz. Ekskavatör nasıl kullanılır yazımız ile ilgili sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Yangın Kursu